Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Troonwisseling

30 April 1980, koningin Juliana draagt het koningschap over aan haar dochter prinses Beatrix. Nu 33 jaar later staat op 30 april 2013 deze toenmalige prinses als onze geliefde vorstin voor haar oudste zoon prins Willem Alexander om haar koningschap over te dragen. Koningin Beatrix heeft op een bijzondere wijze ons als natie in 33 jaar op zeer menselijke en waardige wijze vertegenwoordigd. Reden genoeg voor ons om hier een speldje voor te maken in gelimiteerde oplage.

Eerbetoon door samenwerking

De rol van de koningin als vorstin resoneerde sterk bij de mensen achter onze gieterij en Studio Soethout. In een samenwerking tussen onze creatieve ondernemingen werd het idee gevat om de vaardigheden te combineren en met een eerbetoon te komen op het bijzondere moment van de troonswisseling. Na schets en ontwerp is op een volledig ambachtelijke wijze een kroningsspeld gerealiseerd die in een gelimiteerde oplage gegoten is voor mensen die een aandenken willen hebben aan deze bijzondere dag.

Het speldje

Het speldje is 4 cm groot en 2.5 cm breed en gegoten van zuiver tin. Door de afwerking (die overigens compleet met de hand wordt gedaan) krijgt het speldje een gedetailleerde en een ambachtelijke uitstraling. Het speldje is verkrijgbaar in een glanzende en een mat versie.

Bestel op onze webshop

In koninklijke handen

Ons speldje is daadwerkelijk in koninklijke handen gekomen. Tijdens een bezoek van koning Willem Alexander aan Curacao overhandigden Annie en Hilda Megens het speldje langs de kant van de weg. De reactie was vol verrassing en verwondering.

Meer uit ons portfolio

Segway

Klant: Segway Nederland Formaat: H13 x B8  x D5,5 cm Materiaal: tinlegering Aantal onderdelen: 7…

Lees meer
Steven, Vierdaagse, 4daagse, Four Days Marches, Miniature, Trophy, Trofee
Segway, Miniature, Pewter, Tin

Munt Waalbrug / De Oversteek Nijmegen

Opdrachtgever: De Tinnen Roos Ontwerp: Eduardo Pérez Formaat: diameter 50 mm Materiaal: tin-bismuth legering

Lees meer