Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Onderhoud van tin

In tegenstelling tot andere metalen is tin roestvrij.
Onderhoud is daarom ook erg makkelijk. Dagelijks worden tinnen voorwerpen blootgesteld aan de lucht in de omgeving waarin zich vuil bevind. Denk bijvoorbeeld aan vet, stof en rook. We geven je graag wat tips over het onderhouden van je voorwerpen.

Schoonmaken

Aanslag en stof op tinnen voorwerpen zijn makkelijk te verwijderen. Met wat lauwwarm water en een druppeltje afwasmiddel is het grootste vuil al te verwijderen. Onze ervaring is dat een druppeltje Dreft nog altijd het beste resultaat geeft. Na het afwassen drogen met een schone doek, het liefst van katoen, en het voorwerp is weer zo goed als nieuw.

Van grijs naar glanzend

Van zichzelf is tin mooi glanzend van uiterlijk. Jarenlang is het in de mode geweest om het een grijze, doffe kleur te geven. Tijden veranderen en daarmee ook de mode. Tegenwoordig is de glanzende zilverkleur van tin weer terug. Heb je thuis nog grijze tinnen voorwerpen staan, dan kun je deze zelf op eenvoudige manier aanpassen. Het resultaat is afhankelijk van de legering.
Met metaalpoets wrijf je het gewassen voorwerp stevig in met een katoenen doek. Tijdens het wrijven zie je de zilverachtige kleur ontstaan. Na het uitwrijven was je het voorwerp nogmaals af om de laatste resten metaalpoets te verwijderen.

Fiorina metaalpoets

Fiorina metaalpoets reinigt en polijst alle metalen. Denk bijvoorbeeld aan tin, chroom, nikkel, messing, koper, zink, aluminium, alpaka, zilver, en goud. Tijdens reinigen en polijsten reken je af met verkleuringen, oxidatie, roestplekken, hardnekkige en doffe plekken. Ideaal voor onderdelen van auto’s, motoren, muziekinstrumenten, maar ook alle tinnen voorwerpen.
Na gebruik laat Fiorina metaalpoets geen strepen, resten of geur na. Het beschermt het metaal en laat de glans voor langere tijd behouden.