Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Technieken

Spuitgieten

In onze werkplaats gieten we met verschillende materialen. Per product bepalen we het juiste materiaal en de optimale samenstelling. Naast het gieten in metalen beschikken we over de mogelijkheid om te werken met thermoplastic resin. Dit wordt door middel van de techniek spuitgieten uitgevoerd.

Thermoplastic resin

Thermoplastic resin is een kunststof in de vorm van een granulaat. Door middel van warmte worden het granulaat vloeibaar en daarmee geschikt voor gietwerk. Deze resin soort is herbruikbaar na gietwerk. Dat wil zeggen dat de gietkransen die overblijven opnieuw gebruikt kunnen worden. Een speciale versnipperaar breekt de restanten af en maakt er weer granulaat van dat opnieuw verhit kan worden voor een nieuwe gieting. Hiermee gaat er geen materiaal verloren en is het 100% recyclebaar in het productieproces.

Spuitgieten met SiOCAST

De SiOCAST is een revolutie in het gietwerk van miniaturen. Het is het allereerste systeem dat je de mogelijkheid biedt om Resin te injecteren in siliconen mallen. Resin granulaat wordt in de machine gesmolten zodat deze vloeibaar in de mal gespoten kan worden. Met deze spuitgiet techniek is hogere detaillering van het eindproduct mogelijk. Voor het maken van miniaturen voor onder andere bordspellen is deze manier van produceren zeer geschikt.

De Tinnen Roos biedt trainingen aan voor het bedienen
van de SiOCAST en het maken van spuitgietmallen.

Ons spuitgietwerk

strata miniatures, complete set, dungeons and diversity, miniatures, table top game
strata miniatures, siocast, dungeons and diversity, miniatures, table top game
strata miniatures, dungeons and diversity, miniatures, table top game, design
strata miniatures,, dungeons and diversity, miniatures, table top game, 3d design
strata miniatures, bismuth, 3d design, dungeons and diversity, miniatures, table top game