Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Nicem

Het Italiaanse bedrijf Nicem is onder andere gespecialiseerd in de productie van slingergietmachines, vulkaniseerpersen en smeltovens. Al jarenlang heeft De Tinnen Roos een goede band met Nicem. Voor onze eigen productie in tin en bij het maken van mallen, gebruiken wij hun machines al vele jaren. Inmiddels hebben wij meerdere gieterijen over de hele wereld geadviseerd bij de aanschaf van de juiste machines.

Spincasting training

Onze ervaringen die we opdoen in onze eigen werkplaats vormen de basis voor een gespecialiseerde training. We leren je om te gaan met de machines waarbij instellingen de sleutel zijn van een perfect resultaat.

Vulkaniseer ovens

Bij vulkanisatie worden de siliconen schijven met daartussen het prototype in een vulkaniseerpers geplaatst. De siliconen bevinden zich in een frame die in de pers onder druk wordt gehouden. Hitte en druk zorgen ervoor dat de siliconen omgezet worden in een mal die klaar is voor verdere bewerking. Tijdens het vulkaniseren worden de kleinste details in de mal zichtbaar.

Centrifugaal gietmachines

Om mallen goed vol te kunnen gieten is een centrifugale gietmachine een goede optie. De mal wordt op een schijf in de kast rondgedraaid op hoge snelheid. De legering die handmatig de machine ingegoten wordt, wordt met hoge snelheid door de mal geslingerd waardoor het in de uiterste hoekjes terecht kan komen. Doordat de kap tijdens het slingeren gesloten is wordt een veilige werkplek gegarandeerd.

Werken met een gietmachine zorgt voor extreme details en een product dat direct klaar is voor afwerking. In deze machines kan onder andere gewerkt worden met zink, tin, bismuth, lood, polyester, epoxy, wax en pu resins.

Smeltovens

Om legeringen van metaal aan te maken is het nodig om de juiste temperaturen te bereiken. Met een door ons geleverde smeltoven kun je de temperaturen gemakkelijk instellen met een digitale controller. Hierdoor heb je de volledige controle over de perfecte temperatuur, zowel tijdens het legeren als tijdens het gieten. Om in de ochtend op tijd te kunnen beginnen met de productie heeft de ketel een timer-functie.

nicem leverancier