Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Technieken

Lasergraveren

lasergraveren

Met onze lasergraveermachine zijn we in staat om op verschillende materialen tekst en afbeeldingen te plaatsen. Jouw logo op een spiegel, een persoonlijke tekst op een fles wijn of een portret op een houten kaasplank. De mogelijkheden zijn enorm groot. Jij vraagt en wij laseren.

Onze lasermachine

Trotec Speedy laser 100R
Graveerbereik 610 x 305 mm
Maximale werkstukhoogte 170 mm

Voorwerp en materiaal

Wil jij een tekst of afbeelding op een voorwerp plaatsen, vraag ons dan naar de mogelijkheden. Naast je eigen meegebrachte voorwerpen kunnen we ook gebruik maken van artikelen uit onze eigen collectie. We helpen je een geschikte keuze te maken. Het is met onze machine mogelijk om gravures te maken in acrylaat & plexiglas, glas, hout, kunststof, laminaat, leer, metaal, papier, steen en textiel.

Graveren

Tijdens lasergraveren wordt het ontwerp in het voorwerp gebrand met een laser. Vooraf kunnen verschillende dieptes ingesteld worden. Deze techniek is ideaal om zowel teksten als afbeeldingen te plaatsen op verschillende oppervlakten.

Snijden

Door een juiste afstelling van diepte, kun je met de lasermachine voorwerpen uitsnijden. Deze techniek gebruiken we bijvoorbeeld bij het maken van tokens voor spellen. Met een uiterste precisie kunnen zowel kleine als grotere patronen gelaserd worden waarbij de randen haarscherp uitgesneden zijn.

Monochroom

Door verschillende diktes en dieptes te gebruiken tijdens lasergraveren, is het mogelijk om verschillende tinten te laten ontstaan binnen de materiaaleigen kleur.

Kleur

Wil je kleur gebruiken in het ontwerp? Dan raden we UV-printen aan. Met UV-printen plaats je met de vlakprinter een laagje bovenop het oppervlakte. Een combinatie met laserprinten is mogelijk door voorwerpen op vorm uit te snijden en daarna te bedrukken met de vlakprinter.

Ons lasergraveerwerk

tde, the drowned earth, olmec games, de tinnen roos, dtr, lasercut, tokens, templates
tde, the drowned earth, olmec games, de tinnen roos, dtr, lasercut, tokens, templates

Mechanisch graveren

Met onze graveermachine verzorgen we diverse producten voor particuleren, bedrijven en organisaties. In ons assortiment zitten bijvoorbeeld diverse deurplaatjes, familieborden en plaatwerk voor technische installaties. Het graveren van relatiegeschenken, prijsbekers of reclameborden behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze graveermachines

Gravograph IS6000
Graveerbereik: 610 x 410 mm
Nauwkeurigheid tot 0,05 mm.

Gravograph IS200
Graveerbereik: 225 x 80 mm