Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Trainingen

Vakkennis overbrengen

Wij brengen onze jarenlange kennis graag aan iedereen over, van beginner tot ervaren gieter. Startend bij de basis en daarna steeds gedetailleerder. De kneepjes van ons vak worden overgebracht door middel van trainingen in onze werkplaats en op locatie.

Nicem
Spincasting training

Al vele jaren levert DTR gietmachines en siliconen rubbers van Nicem aan vele klanten. Onze ervaringen die we opdoen in onze eigen werkplaats leggen de basis voor een gespecialiseerde training. We leren je om te gaan met de machines waarbij instellingen de sleutel zijn van een perfect resultaat. Naast een goede techniek kan een uitstekende gietmal niet ontbreken. Ontdek hoe je het beste een mal kunt maken waarbij het plaatsen van het voorwerp en het snijden van de gietgootjes uitgebreid aan bod komen. Binnen een korte tijd wordt de basis gelegd van de toekomst van jouw productie.

SiOCAST
Resin casting

De SiOCAST is een revolutie in het gietwerk van miniaturen. Het is het allereerste systeem dat je de mogelijkheid biedt om Resin te injecteren in siliconen mallen. Gieten met andere materialen stelt andere eisen aan een mal. Tijdens deze training leer je de verschillen tussen het bouwen van een mal voor centrifugaal gieten en spuitgieten. Ontdek een compleet nieuwe wereld aan detaillering in plastic miniaturen.

SiOCAST
Resin casting – online training

Reizen is niet altijd een optie. In verband met corona-maatregelen is het mogelijk om een SiOCAST-training te volgen middels een online training. Middels een videoverbinding wordt van afstand stap voor stap hetzelfde leerproces gevolgd als tijdens een cursus op locatie. Leer het maken van mallen en het bedienen van de machine.
Reaper Miniatures, een Amerikaans bedrijf volgde deze cursus succesvol.