skip to Main Content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Twisting Chess

Wat onze klanten zeggen

Jahn & Pérez

Twisting Chess is bedacht en ontwikkeld door Ramon Jahn (De Tinnen Roos) en Eduardo Pérez (Laloberinto Art & Design). Een combinatie van een tingieter en een ontwerper die de handen ineen sloegen. Beiden brengen een grote ervaring in hun vakgebied met zich mee en gebruikten dat om een gezamenlijk doel te bereiken: een nieuw spel.

Website en social media

Website
Facebook
Instagram

Jouw spel in onze productie?

Op zoek naar een producent voor jouw tinnen of thermoplastic resin spelminiaturen? De Tinnen Roos denkt met u mee bij de ontwikkeling van uw spel. Van 3D ontwerp tot productie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Schaken met een twist

Twisting Chess is een nieuwe manier van schaken. Alle bekende stukken uit het originele schaakspel staan in een nieuwe vormgeving op het bord. Een bord met zestien extra vlakjes, want er staan twee nieuwe karakters in het speelveld: Twister en Mimo. Naast de introductie van de twee nieuwe schaakstukken en een nieuw speelveld wordt dit spel gespeeld met dobbelstenen. Nieuwe spelinzichten en tactieken worden afgewisseld met een dosis geluk.

Tin, hout of acryl

Om het spel voor iedereen toegankelijk te houden heeft Twisting Chess een variatie aan mogelijkheden ontwikkeld in de speelfiguren. Van met de laser uitgesneden houten of acryl figuren tot volwaardig tinnen speelstukken. Met een uitgebreide keuze worden niet alleen de smaak en de portemonnee van de speler bediend, maar biedt het De Tinnen Roos ook de mogelijkheid om alle facetten van hun kunnen te laten zien. Voor de verschillende speelstukken zijn telkens nieuw ontwerpen gemaakt van hetzelfde karakter. Lord Stripes als stripfiguur voor de platte speelstukken of als 3D karakter barstensvol details.

Van speelstuk tot doos

Uniek aan Twisting Chess is dat alles in eigen huis gemaakt wordt. Van ontwerp van de speelstukken tot het laseren of gieten daarvan. Niet alleen de karakters, maar ook het speelbord wordt in op de graveerafdeling van De Tinnen Roos op maat gebracht met de lasermachine. De bedrukking wordt vervolgens gedaan met de UV-printer. Zelfs de afbeeldingen op de doos waarin het spel geleverd wordt, heeft de bedrukking in de gieterij gekregen.

Kickstarter

Om Twisting Chess financieel van de grond te krijgen is een kickstarter project gestart. Op de speciale pagina vind je alle mogelijkheden om het spel te ondersteunen en bestellen. Speel het spel met 2D printfiles tot het complete bord met gegoten 3D-modellen.
Deze Kickstarter is open tot 25 november 2018.

Afbeeldingen van Twisting Chess

Meer spelleveranciers

Gam’inBIZ, Spelleverancier, Speluitgever, Nijmegen, Kaartspellen

Gam’inBIZ

Opdrachtgever: Gam’inBIZ Aanpassingen 3D-ontwerp DTR: Ramon Jahn Formaat: 50 x 25 x 10 mm Materiaal:…

read more
Strata Miniatures

Strata Miniatures

Opdrachtgever: Strata Miniatures Ontwerp: Russ Charles Formaat: nvt Materiaal:  gekleurde 3D render

read more
Twisting Chess

Twisting Chess

Wat onze klanten zeggen

read more
Olmec Games

Olmec Games

Model gesculptuurd door James Baldwin. Geschilderd door Jon Geraghty. Copyrights Olmec Games.

read more