Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Technieken

Mallen maken

Centrifugaal gietwerk

Voor centrifugaal gietwerk maken we gebruik van ronde mallen. Deze zijn gemaakt van een siliconenrubber. Voor het maken van de mal worden de modellen in een laag siliconen gelegd en aangedrukt. Na een laag talkpoeder wordt de tweede siliconenlaag geplaatst. De malvorm wordt afgesloten met een drukstempel waarmee de mal onder druk kan worden gezet. In de drukoven worden de siliconen gevulkaniseerd. Na vulkanisatie is de kneedbare massa omgezet in een solide, maar toch buigbare vorm. Na het aanbrengen van giet- en luchtkanalen kan de mal in productie worden genomen. Voor ons centrifugaal gietwerk maken we gebruik van de machines en siliconen van Nicem.

Spuitgieten

Mallen voor de SiOCAST verschillen van mallen voor centrifugaal gietwerk. Doordat deze mallen niet ronddraaien in de gietmachines is de vorm anders. De wijze van productie is ongeveer hetzelfde, maar bij spuitgieten worden de modellen op een andere wijze in de siliconen gelegd. Door de kanalen op de juiste wijze te snijden vindt de vloeibare massa zijn weg door de gietkanalen heen nadat het op hoge druk er in gespoten wordt.

Mal maken voor centrifigaal gietwerk

Cursus mallen maken

Naast het zelf maken van gietmallen brengen wij onze kennis over aan collega-gieterijen. Wij bieden daarom zowel fysieke als online trainingen aan. Wij leren jou mallen maken zodat je jouw eigen productie kunt starten.

Cursus mallen maken