skip to Main Content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Diensten

Ontwerp

Een goed eindresultaat begint met een goed ontwerp. Wij helpen jouw ontwerp te verbeteren of beginnen vanaf de eerste lijn.

3D tekenwerk
3D modelleren
3D printen

Productie

We gieten graag jouw product zowel in kleine als grote oplages. Heb je een bestaand voorwerp dat gereproduceerd moet worden, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres.

Productie
Reproductie

Leverancier

Wij werken graag met de juiste machines en de beste materialen. Dit willen we ook voor jou, daarom leveren wij dezelfde machines die wij gebruiken en maak je kennis met de door ons gebruikte siliconen rubbers en grondstoffen. Wij leveren aan zowel hobbyisten als bedrijven.

Training

De vakkennis die wij opgedaan hebben delen we graag met je. Voor beginnende en ervaren gieters verzorgen we cursussen op niveau. Van mallen maken tot omgaan met de machines.

Excursies

Tingieten is een vak die vaak tot de verbeelding spreekt. Een ambacht dat nog maar weinig uitgevoerd wordt. Wij laten het publiek graag kennismaken met een schitterend vak en onze invulling daarvan.

3D tekenwerk

Nieuwe modellen maken met veel details kan door middel van een 3D-tekening op de computer. We kunnen werken met bestanden die door de klant aangeleverd worden, maar we kunnen ook zelf vanaf de allereerste lijn beginnen te tekenen. Door een 3D-tekening heb je al een eerste blik op het eindresultaat van je product. Voordat er een mal van gemaakt wordt, wordt de tekening ter controle na goedkeuring verzonden aan de klant.

Reproductie

Van bestaande producten kunnen we een kopie maken in verschillende materialen. Van het aangeleverde model wordt een mal gemaakt waarmee we een enkele kopie of een oplage naar keuze kunnen maken. In verband met copyrights kunnen we niet zomaar alles reproduceren.

Modelleren

Een compleet model maken zonder de moderne technische middelen? Wij kunnen jouw ontwerp in een driedimensionaal voorwerp omzetten door het te boetseren. Met uiterst kleine en precieze details heb je het ontwerp in handen. Zodra het model uitgehard is plaatsen we deze in de siliconen om een mal te maken.

Prototypen en productie workshops

Bij De Tinnen Roos kan een prototype een onderdeel van ons werkproces zijn of het eindresultaat dat wij aan de klant leveren. Zodra we een product maken, maken we altijd een test waarbij we kijken of het product de juiste kwaliteit gaat krijgen. We kunnen dan nog aanpassingen maken aan het artikel of aan de mal om de kwaliteit nog beter te krijgen. Een goedgekeurd prototype is bij ons de start van het daadwerkelijke productieproces of de start van een massaproductie bij een ander bedrijf. Wij kunnen prototypes leveren als 3D-tekening, 3D-printwerk, een handgemaakt model of als gegoten product. Het is mogelijk om kleine oplages te leveren, maar het is ook mogelijk om slechts één exemplaar te leveren. Bij prototypes kun je denken aan testversies van industrieel materiaal, maar ook aan maquettes en miniaturen.