Skip to content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

De Tinnen Roos (tijdelijk)

Afbeelding ter beschikking gesteld door The Drowned Earth.
Geschilderd door James Baldwin.
Model gesculptuurd door “James”.
Copyrights Olmec Games.

Grenzeloze mogelijkheden

Ons bedrijf maakt miniaturen, relatiegeschenken en prototypes. Wij combineren ambachtelijk werk met de nieuwste techniek van nu. Dit resulteert in een bijzonder bedrijf waar de mogelijkheden bijna grenzeloos zijn.

Onze kracht

Afvormen van (3D) modellen is de kern van ons bedrijf. We doen dit in siliconen mallen die geschikt zijn voor gietwerk in diverse metalen en kunststoffen. In onze gieterij maken wij producten vanaf ontwerp tot prototype of eindproduct. Hierdoor zijn we in staat om te leveren vanuit elk fase van het proces. Tijdens de productie gebruiken we een scala aan technieken, waaronder slinger-, vacuüm- en spuitgieten. Doordat we elk aspect van het productieproces van begin tot eind beheersen, begrijpen wij hoe we jouw idee kunnen realiseren.

Onze expertise

Door jarenlange ervaring in gietwerk en het werken met onze machines hebben wij een grote expertise ontwikkeld.  Deze kennis gebruiken we bij het constant verbeteren van ons productieproces voor nog snellere en betere kwaliteit. Onze vakkennis geven wij graag door aan anderen door middel van trainingen in alle onderdelen van het productieproces.

Onze klanten

De Tinnen Roos levert jaarlijks miljoenen stuks voor game- en miniaturenproducenten in binnen- en buitenland. Onze klanten zijn gameproducers, miniatuurmakers, kunstenaars en klanten van top automerken. Vraag ons om een offerte voor uw zakelijke relaties, uw kickstarter-project of voor uw miniaturenproductie. Samen kijken we naar de juiste manier van produceren zodat de consument de beste kwaliteit krijgt voor de juiste prijs.

Onze uitdaging

Daag ons uit om de beste kwaliteit aan jouw product te geven. Wij gieten graag met de hoogst mogelijke detaillering om onze volle potentie te benutten. Ga jij samen met ons de uitdaging aan?

Wat onze klanten zeggen

0
Meer dan 1 miljoen miniaturen geproduceerd in de laatste 3 jaar
0
Samenwerken met klanten in meer dan 8 Europese landen
0
Sterke lokale aanwezigheid met meer dan 300 tevreden klanten
0
We kunnen ons metaal 100% recyclen voor nieuwe productie

Miniaturen voor The Drowned Earth

Over deze video

In het filmpje is het complete proces te zien van het produceren van “Keratoso: Epic Dino” van The Drowned Earth. Van het maken van de mal tot het uiteindelijke gietwerk. Als bonus hebben we er eentje in elkaar gezet om een eindresultaat te showen. Spelers krijgen de losse elementen in een verpakking om zelf aan de slag te gaan.

Ons werk in miniaturen

Loodvrije metalen mini’s, 100% recyclebare resin miniaturen of bedrukking van houten pionnen. De mogelijkheden voor het maken van jouw spelelementen zijn voor ons onderdeel van het spelletje dat wij produceren noemen. Wij gieten de karakters uit jouw game of creëren de mascotte van jouw bedrijf als relatiegeschenk. De Tinnen Roos, groots in mini’s.

Ons team aan het werk!

In onze werkplaats hebben we een dynamisch team van professionals in de productie van miniaturen. Op onze locatie in Millingen aan de Rijn ontvangen we constant klanten op de werkplek waar ze kunnen zien hoe er geproduceerd wordt. Tijdens werktijden is er altijd iemand aanwezig om de handen uit de mouwen te steken, waardoor bezoekers het proces kunnen volgen.

Miniaturen produceren in tin is een ambacht, het is een beroep en het is onze vreugde. Bezoekers zijn welkom om ons te bezichtigen door een afspraak te maken volgens veiligheidsvoorschriften en de aanbevolen sociale afstand van 1,5 meter.

Tin of Resin?

Bij De Tinnen Roos hebben we de afgelopen 5 jaar duizenden miniaturen gemaakt voor tafelspellen. De meeste zijn van tin, maar we produceren ook in resin met dezelfde technieken en kwaliteit. We volgen de strengste veiligheids- en gezondheidsvoorschriften. Belangrijk voor onze klant en voor de gezondheid van onze medewerkers.

In de wereld van tafelspellen zijn er spelers die de voorkeur geven aan metalen figuurtjes en andere kiezen voor resin. De keuze voor de een of de ander is erg subjectief. Sommige gebruikers vinden verf beter op hars te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan metaal. Bij de Tinnen Roos begrijpen we de voorkeuren van spelers en daarom hebben we geïnvesteerd in het maken van resinstukken met dezelfde kwaliteit als de metalen waarin we na vele jaren specialist zijn.

Originele miniatuur door Steamforged
Geschilderd door “Name”
Model gesculptuurd door Rus Charles
Copyrights Steam Forged Games

Enkele van onze klanten