skip to Main Content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Technieken

Frezen

Bij frezen wordt materiaal door middel van een roterend gereedschap verwijderd om zo hoogteverschillen te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan het graveren van naamplaatjes tot het maken van een 3D voorwerp met verschillende lagen die je als master voor een mal kunt gebruiken. Freeswerk wordt in onze werkplaats computergestuurd uitgevoerd, in vaktermen ook wel CNC genoemd.

3D frezen

Bij 3D-frezen haal je uit een groot blok hout of kunststof een ontwerp tevoorschijn. De Roland mdx540 haalt 4-assig laagje voor laagje materiaal weg van het blok en beeldhouwt op deze manier jouw ontwerp. Voordeel van deze techniek zijn hoge detaillering en gladde afwerking. Vooral bij het maken van munten met afbeelding is deze techniek zeer geschikt om er een master mee te produceren.

Onze freesmachine

Roland mdx540

Mechanisch graveren

Met onze graveermachine verzorgen we diverse producten voor particuleren, bedrijven en organisaties. In ons assortiment zitten bijvoorbeeld diverse deurplaatjes, familieborden en plaatwerk voor technische installaties. Het graveren van relatiegeschenken, prijsbekers of reclameborden behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze graveermachines

Gravograph IS6000
Graveerbereik: 610 x 410 mm
Nauwkeurigheid tot 0,05 mm.

Gravograph IS200
Graveerbereik: 225 x 80 mm

Lasergraveren

Met onze lasergraveermachine zijn we in staat om op verschillende materialen tekst en afbeeldingen te plaatsen. Jouw logo op een spiegel, een persoonlijke tekst op een fles wijn of een portret op een houten kaasplank. De mogelijkheden zijn enorm groot. Jij vraagt en wij laseren.

Onze lasermachine

Trotec Speedy laser 100R
Graveerbereik 610 x 305 mm
Maximale werkstukhoogte 170 mm