skip to Main Content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Machines

Het gieten van tin en andere materialen vereist de juiste machines. Nadat de siliconen platen door middel van vulkaniseren klaar zijn voor het gietwerk kunnen ze centrifugaal volgegoten worden. De legering wordt verhit in een smeltoven zodat het vloeibare metaal handmatig in de gietmachine gegoten kan worden. Op afspraak kunnen wij de werking van de machines tonen en advies geven. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij tevens de juiste machines leveren.

Vulkaniseren

Bij vulkanisatie worden de siliconen schijven met daartussen het prototype in een vulkaniseerpers geplaatst. De siliconen bevinden zich in een frame die in de pers onder druk wordt gehouden. Hitte en druk zorgen ervoor dat de siliconen omgezet worden in een mal die klaar is voor verdere bewerking. Tijdens het vulkaniseren worden de kleinste details in de mal zichtbaar.

Centrifugaal gieten

Om mallen goed vol te kunnen gieten is een centrifugale gietmachine een goede optie. De mal wordt op een schijf in de kast rondgedraaid op hoge snelheid. De legering die handmatig de machine ingegoten wordt, wordt met hoge snelheid door de mal geslingerd waardoor het in de uiterste hoekjes terecht kan komen. Doordat de kap tijdens het slingeren gesloten is wordt een veilige werkplek gegarandeerd.

Werken met een gietmachine zorgt voor extreme details en een product dat direct klaar is voor afwerking. In deze machines kan onder andere gewerkt worden met zink, tin, bismuth, lood, polyester, epoxy, wax en pu resins.

Smeltoven

Om legeringen van metaal aan te maken is het nodig om de juiste temperaturen te bereiken. Met een door ons geleverde smeltoven kun je de temperaturen gemakkelijk instellen met een digitale controller. Hierdoor heb je de volledige controle over de perfecte temperatuur, zowel tijdens het legeren als tijdens het gieten. Om in de ochtend op tijd te kunnen beginnen met de productie heeft de ketel een timer-functie.