skip to Main Content
+31 (0) 481 - 434481 info@detinnenroos.nl Open 9AM - 5PM - webshop

Reproductie

Van bestaande producten kunnen we een kopie maken in verschillende materialen. Van het aangeleverde model wordt een mal gemaakt waarmee we een enkele kopie of een oplage naar keuze kunnen maken.

Mal maken

Voor het maken van een reproductie maken we een gietmal. Hierbij wordt het originele item gebruikt voor de afvorming. Bij het maken van een grotere productie zullen we enkele masters maken waardoor er een productiemal gemaakt kan worden waarbij meerdere items tegelijk gegoten kunnen worden

Bijwerken of nieuwe model

Bij het maken van een reproductie kun je tegen enkele problemen aankomen die we graag voor je oplossen. Zo kunnen de originele voorwerpen beschadigingen bevatten die bijgewerkt moeten worden. Een mal neemt het voorwerp namelijk één op één over, dus ook met de oneffenheden. Niet alle voorwerpen zijn lossend. Dat wil zeggen dat ze niet in één gedeelte uit de mal kunnen komen. De oplossing hiervoor is om het uit meerdere gietdelen te laten bestaan die tijdens de afwerking aan elkaar gezet worden. Bij te grote beschadigingen kan er overwogen worden om een nieuw model te maken middels een 3D-tekening of boetseerwerk.

Copyrights

Bij het maken van reproducties zijn we helaas verbonden aan copyrights. Om deze reden mogen we niet alles reproduceren, tenzij er een officiële toestemming voor is.